ترفند نخ نمای “رژیم مال” کردن مخالف و منتقد

ترفند همیشگی مجاهدین خلق طی این 42 سالی که در خارج از ایران فعالیت می کرده همیشه این بوده است که هرگاه مورد مؤاخذه و محاسبه توسط دولت های میزبان قرار گرفته با جنجال و هوچیگری آن را نتیجه سازش و تبانی با دولت ایران یا وابستگی آنان قلمداد نموده است. به این ترتیب سازمان طرف مقابل را، که زیر اتهام همدستی با جمهوری اسلامی قرار می گیرد، تحت فشار تبلیغی و سیاسی مجبور می کند تا از حرف حق خود کوتاه بیاید.

من به مدت 23 سال (1359 تا 1382) به صورت تمام وقت، یعنی شبانه روزی، عمدتاً در بخش روابط بین الملل سازمان مجاهدین خلق فعالیت می کردم. در سازمان ترفندی برای مقابله با مخالفان و منتقدان، خصوصاً رسانه ها و مقامات کشور میزبان، وجود داشت که اصطلاحا “رژیم مال” کردن گفته می شد، که به معنای متهم کردن فرد به وابستگی به رژیم ایران بود. مسعود رجوی مشخصاً خط می داد که مثلاً فلان فرد یا بهمان رسانه را خوب “رژیم مال” کنند. از این حربه برای منکوب کردن و به سکوت وادار نمودن، از جداشدگان گرفته تا دولتمردان، استفاده می گردید.

از همان ابتدایی که مسعود رجوی در سال 1360 وارد پاریس شد، این ترفند در دستور کار قرار گرفت. من آنزمان مسئول انجمن دانشجویان مسلمان هوادار سازمان مجاهدین خلق در انگلستان بودم. مثلاً اگر بی بی سی خبری یا مطلبی منعکس می کرد که به مذاق مسعود رجوی خوش نمی آمد فوراً شانتاژ و هوچیگری، که خط آن مستقیماً توسط شخص رجوی از پاریس داده می شد، شروع می گردید و اصطلاحاتی همچون “آیت الله بی بی سی” یا “بی بی سی کولا” تبلیغ می شد تا به این ترتیب بی بی سی از ترس “رژیم مال” شدن دیگر جرأت نکند خارج از خواست رجوی حرفی بزند.

این ترفند نخ نما در جریانات اخیر در 20 ژوئن 2023، اگر چه کارآیی آن مدت هاست که از بین رفته است، اما از سر ناچاری قویاً علیه دولت و پلیس آلبانی یا هر کسی که مدافع این اقدام پلیس بود مورد استفاده قرار گرفت. در گذشته کشورهای انگلستان، آلمان، سوئد، فرانسه، هلند، عراق و حتی آمریکا و در حال حاضر آلبانی این روش کار را تجربه کرده اند که وقتی می خواهند قانون و حق حاکمیت ملی کشور خود را اجرا نمایند با این ترفند روبرو شده و مجبور می شوند به درجاتی کوتاه بیایند.

اتحاد عمل ورشکستگان

ظاهراً سالی بریشا، نخست وزیر سابق آلبانی و رهبر اپوزیسیون فعلی، که در سال 2014 توافق انتقال مجاهدین خلق به آلبانی را امضا کرد، از مواضع ضد آمریکایی اخیر خود فاصله گرفته و به سمت نو محافظه کاران آمریکایی حرکت نموده است و همراه با آنان مدافع سازمان مجاهدین خلق در برابر اقدام دولت و پلیس آلبانی گردیده است.

حزب او (حزب دموکراتیک) که در اردیبهشت ماه سال جاری شکست سختی در انتخابات محلی در آلبانی در برابر حزب ادی راما نخست وزیر (حزب سوسیالیست) خورد و تقریباً هیچ موفقیت جدی در هیچ یک از شهرهای اصلی آلبانی کسب ننمود، حالا بخت خود را با تیم دونالد ترامپ، که وضعیت اسفباری در آمریکا داشته و خطر محاکمه و زندان او را تهدید می کند، هم پیمان شده است.

اغلب ناظران سیاسی معتقدند که سالی بریشا، مانند هم پیمان جدیدش دولاند ترامپ از حزب جمهوری خواه آمریکا، هیچ شانسی در انتخابات آتی ندارد و البته کار دیگری هم از سالی بریشا ساخته نیست و راهی جز این در پیش رو نمی تواند داشته باشد. او مانند مایک پنس و ماک پومپئو در موقعیتی قرار گرفته است که فقط نرخ خود را برای حمایت از افراد و شرکت در جلسات تعیین می کند.
صداهای حمایت از مجاهدین خلق از تلویزیون رسوای فاکس نیوز طرفدار ترامپ گرفته تا سالی بریشا، و از مایک پنس و دیگر نومحافظه کاران مغلوب گرفته تا اعضای خیلی سابق پارلمان اروپا (حقوق بگیر فرقه رجوی)، جبهه ای از ورشکستگان سیاسی را به نمایش می گذارد که سرنوشتی بهتر از سرنوشت رجوی در صحنه سیاسی و بین المللی نخواهند داشت.

نارضایتی در داخل اردوگاه

ترفند نخ نما و پوسیده “رژیم مال” کردن، کسب حمایت از ورشکستگان سیاسی که در کار خود هم مانده اند، و فریب و هوچیگری و مظلوم نمایی، که ابزار کار سازمان مجاهدین خلق طی این سالیان در خارج از ایران بوده است، دیگر کارآیی خود را از دست داده و مشکلی از انبوه مشکلات این سازمان حل نخواهد کرد. در شرایط کنونی باید به لیست مشکلات سازمان، موج جدید مسأله داری و نارضایتی های داخلی بعد از بازرسی پلیس را هم اضافه نمود.

برگ برنده سازمان مجاهدین خلق در برابر نیروهای روحیه باخته و سرخورده اش در سال های اخیر همیشه این بوده است که آمریکا و غرب پشتیبان مجاهدین خلق هستند. حال نیروها به وضوح مشاهده می کنند که دولت آلبانی با پشتوانه آمریکا و اتحادیه اروپا به تجسس اردوگاه آنان پرداخته و صدها کامپیوتر آنان را با خود برده و اینترنت مقرشان را هم قطع کرده است و وزارت خارجه آمریکا نیز از این اقدام حمایت نموده و مجدداً تأکید می کند که مجاهدین خلق نماینده مردم ایران نیستند.

سازمان مجاهدین خلق در بزنگاهی بسیار خطیر

بعد از واقعه 20 ژوئن 2023 در آلبانی، سازمان مجاهدین خلق به طور کامل ماهیت فرقه ای و فرا قانونی خود را در برابر جهانیان به نمایش گذاشت. این سازمان تلاش فوق العاده ای برای جلب حمایت، با اجرای تمامی ترفندهای فریب و مظلوم نمایی، به کار برد اما هیچ حمایتی، به غیر از چند مقام سابق بدون آینده، نتوانست کسب کند.

آنچه اتفاق افتاد می توانست با بردن چند کامپیوتر خاتمه یابد و بعد هم در طول زمان مسأله بی سر و صدا فیصله داده شود. اما با اقدامی که سازمان علیه پلیس این کشور انجام داد و فضای افکار عمومی آلبانی را قویاً به ضد خود تبدیل نمود، کار را برای خودش و حامیانش در میان دولتمردان و نیروهای امنیتی آلبانی بسیار مشکل کرد.

سازمان مجاهدین خلق طی این سال ها با پول پاشی در آلبانی تلاش نموده بود تا چهره مظلومی از خود در میان مردم آلبانی ارائه دهد، اما اکنون آنچه رشته بود تماما پنبه شده و کاملاً منفور گردیده است. میزان مصاحبه هایی که اعضای آسیلا با رسانه ها طی این مدت داشتند فوق العاد بالا بوده است. هر چهار کانال تلویزیونی اصلی آلبانی بارها علیه این سازمان انعکاس داده و به دفعات با اعضای جداشده در آسیلا مصاحبه انجام داده اند. برگرداندن این فضا به روز قبل از 20 ژوئن قطعاً برای سازمان مجاهدین خلق کار ساده ای نخواهد بود.

سازمان مجاهدین خلق در میانه تضادهای بیرونی و معضلات درونی دست و پنجه نرم می کند و مذبوحانه تلاش می نماید تا همه چیز را به زد و بند های سیاسی خارج از خود ربط بدهد. حال آن که تنها دلیل شرایط اسفبار موجود فرقه رجوی، حرکت غیراصولی سازمان مجاهدین خلق از ابتدا تاکنون بوده است که اکنون به قول مسعود رجوی دارد “مجازات اتودینامیک” خود را پس می دهد.
در این بزنگاه تاریخی، یا سازمان مجاهدین خلق به مسیر غلط خود ادامه می دهد و هر روز بیشتر در باتلاق مشکلات و معضلات داخلی و خارجی فرو می رود که این شق خیلی محتمل تر است، یا به مسیر درست برمی گردد و قبل از هر چیز پایه ای ترین حقوق انسانی اعضای خود از جمله حق ارتباط با خانواده را به رسمیت می شناسد و تلاش می نماید تا کسب آبرو کند که بعید به نظر می رسد.

ابراهیم خدابنده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تمامی حقوق متعلق به سایت هزار اشرف می باشد.