بررسی عملکرد مجاهدین 4 دهه بعد از پیروزی انقلاب

انقلاب اسلامی بهمن ماه 1357 یکی از باشکوه ترین جنبش های اجتماعی وسیاسی بود که تاریخ معاصر کمتر نمونه آن را بیاد دارد. حضور گسترده تمامی احاد مردم ایران از پیر وجوان وزن ومرد وهمه اصناف وقومیت های مختلف اتحاد وهمبستگی بی سابقه حول یک رهبری درآن مقطع رمز پیروزی این انقلاب بود که با آمیزه های مترقی اسلامی تبلیغ میشد.

شکستن طلسم اختناق ودیکتاتوری سالیان وباز شدن فضای سیاسی جامعه این فرصت را در اختیار احزاب وجریانات سیاسی مختلف قرار داد تا هرکدام هویت برنامه های خود را در معرض انتخاب مردم قرار دهند. در این میان سازمان مجاهدین خلق که شعار اسلام انقلابی وحمایت از کارگران ، دهقانان وبرابری حقوق زنان ومردان و مبارزه با امپریالیسم امریکا را در برنامه های خود تبلیغ می کرد مورد اقبال اجتماعی بخشی از اقشار جامعه و به خصوص جوانان قرار گرفت. جوانانی که در منتهای صداقت وبا اعتقادات واحساسات پاک اراده کرده بودند تمامی سرمایه عمر وجوانی و پتانسیل آزاد شده خود را فدای بهروزی وخوشبختی ورفاه مردمشان کنند. آنها در این راه مجذوب شعارهای فریبنده ، سخنرانی های آتشین وشخصیت کاریزماتیک مسعود رجوی شدند. آنها احساس کردند که مجاهدین خلق می تواند گمشده سالیان آنها باشد. احساسی که سالیان بعد بصورت سراب خودرا به آنها نشان داد.

ترورهای خیابانی مجاهدین
ترورهای خیابانی مجاهدین در خرداد 1360

مجاهدین خلق از همان ابتدای پیروزی انقلاب در سال 58 وشروع فعالیت های سیاسی وتبلیغی مواضع دوگانه اتخاذ کرد ودر حالیکه در ظاهر از دولت ورهبری امام خمینی و به خصوص مواضع ضد امریکایی جمهوری اسلامی حمایت می کرد ودر رفراندم به جمهوری اسلامی رای مثبت داده بود ودر انتخابات مجلس شورای اسلامی شرکت واز تمامی استانها نماینده معرفی کرده بود و چنین وانمود می کرد ساختارها ونهادهای برآمده از انقلاب را به رسمیت می شناسد ولی از طرف دیگر و به خصوص در مناسبات درون تشکیلاتی هواداران، سمپات ها واعضا را به مخالفت با وضع موجود تشویق می کرد. ترفند مجاهدین در این مقطع مظلوم نمایی بود.در تمامی میتینگ ها وتجمعات نیروهای خود را تشویق به تحریک با بکارگیری شعارهای تند وتوهین آمیز برعلیه شخصیت ها ورهبران انقلاب می نمود تا بدینوسیله احساسات نیروهای وفادار به انقلاب ونهادهای انقلابی را تحریک و وادار به خشونت نماید وبا گرفتن عکس وفیلم برداری از درگیری خود را مظلوم ودیگران را ظالم معرفی نماید. مجاهدین خلق از همان ماههای اول پیروزی انقلاب در مقابل خلع سلاح وتحویل دهی سلاح به شدت مقاومت می کرد در حالیکه بعد از پیروزی انقلاب واستقرار نهادهای برآمده از انقلاب وبه رسمیت شناخته شدن فعالیت های سیاسی احزاب، دیگر ضرورتی به داشتن سلاح نبود. مجاهدین خلق در تمامی استانهای کشور دفاتر جنبش ملی مجاهدین شاخه سیاسی خود را تاسیس کرده بود ودر سطح دانشگاه ها بیشترین امکانات وستادها ودفاتر را در اختیار داشت ونشریه مجاهد در تیراژ بالا چاپ وبفروش می رسید ودر تمامی دکه های روزنامه فرشی ها عرضه میشد.

مسعود رجوی در همان موضع گیری های اول خود نشان داد که سودای قدرت در سر می پروراند وبه هیچ چیز جز رهبری مطلق رضایت نمی دهد. درهمان سال 58 در یک اقدام بی سابقه وخارج از عرف دیپلماتیک، رابط خود محمدرضا سعادتی را به سفارت اتحاد جماهیر شوروی فرستاد تا مذاکراتی را برای تحویل گیری سلاح وتجهیزات پیشرفته مخابراتی وشنود انجام دهد. رجوی در پاسخ سفارت روسیه که پرسیده بود با توجه به پیروزی انقلاب چه نیازی به تحویل سلاح دارید پاسخ داده بود انقلاب واقعی مردم ایران هنوز پیروز نشده است. بعدها محمدرضا سعادتی به جرم جاسوسی دستگیر وزندانی شد. سازماندهی وبه حرکت انداختن واحدهای شبه نظانی موسوم به میلیشیا درخیابانهای تهران ودیگر شهرستانها به شکل کاملا نظامی وآموزش انواع سلاح وساخت بمب های دست ساز نشان داد که مسعود رجوی بدنبال یک تقابل نظامی زودرس با جمهوری اسلامی است.

با شروع جنگ وتجاوز نظامی عراق به ایران رجوی دستور حضور هواداران در جبهه های جنگ را صادر کرد تا بقول خودش در صف مستقل به دفاع در مقابل تجاوز بپردازند که البته بعدها مشخص شد اعزام هواداران به جبهه های جنگ نه بمنظور دفاع در مقابل تجاوز بلکه بسیج جمع آوری وانتقال سلاح به پشت جبهه یعنی دفاتر شان بوده است. رجوی همچنین برای مهیا ساختن شرایط خارجی برای مقابله نظامی با جمهوری اسلامی در همان سالهای 58 و59 چند سفر بصورت مخفیانه به خارج ایران داشت که در یکی از سفرها با مسئولین عراقی در پاریس با وساطت دولت فرانسه دیدار کرد. همزمان ساعاتی از پخش برنامه های صدای فارسی رادیو عراق به مجاهدین خلق اختصاص داده شد. تمامی این اقدامات نشان می داد که مسعود رجوی در صدد یک تقابل نظامی با جمهوری نوپای اسلامی است ودر حقیقت قبل از 30 خرداد سال 60 خود را مهیا برخورد نظامی کرده بود.

ادامه دارد
اکرامی برچسب هااصرار مجاهدین بر استراتژی خشونتانقلاب اسلامی ایران
مطالب مرتبط:

اشتراک فیس بوک توییتر اسکایپ پیام رسان اشتراک گذاری از طریق ایمیل چاپ

دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاه *

نام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تمامی حقوق متعلق به سایت هزار اشرف می باشد.